26.06.2012

Den lille styrkeprøven Lillehammer - Oslo 23/6-12

Jepp, den lille styrkeprøven på 190 km var i helgen, og jeg skulle nok engang bevise for meg selv at dette klarte jeg lett...
Mitt kjære søskenbarn og jeg kom til Lillehammer ca en time før start. Starten var klokken 1200. Det kilte godt i magen. Siden dette var 2 gangen jeg skulle sykle dette rittet, så følte jeg meg overbevist på at dette skulle jeg klare. Lett :))Her er kledningen på og et siste bilde skal tas og legges ut på FB. Gubben skulle holde FB oppdatert hele veien for de som ville se hvordan det ville gå underveis.
Vi visste at det var fare for regn og at det garantert var motvind hele veien. Men pytt, regntøy var på så det skulle holde oss gode og tørre :)Klare til start.. Bare sekunder igjen til vi skal ut på 190 km tur fra Lillehammer til Oslo.
Målet var å skulle klare denne på 8 1/2 time, for da hadde jeg sagt at vi skulle sykle Dombås - Oslo til neste år som er 350 km....
I fjor syklet jeg på 11 timer og 37 minutter. Skulle LETT så denne!! :)Og da var vi godt i gang :)Vi nærmer oss Gjøvik, den første mellomtidtakeren og for en liten pust og påfyll av drikke. Vi ligger sykt bra an til å klare å være i Oslo på 8 1/2 time... :))))
Etter pausen i Gjøvik får vi tiden 2 timer og 30 min. Superbra!!!!!!Vi har sykt sykt motvind hele veien. To meter frem, 1 tilbake. Til og med i nedoverbakker hvor vi egentlig skal hvile, ja der måtte vi trå. Det var kaldt og jeg var fryktelig stiv. Tror allerede det var omtrent her hvor tiden ikke gikk helt vår vei. Straks på Skreia.. Og der jeg gikk rett på trynet.. Jeg var så frossen og stiv og klarte faktisk ikke å vri høyrefoten min av pedalen. Og da ender det alltid sånn da, med sykkelen godt plassert mellom beina. Elin, Robert og masse folk fra Røde kors kom løpende og spurte om det gikk bra. De måtte vri sykkelskoen min av pedalen for jeg hadde null krefter. hehe, og vi som engang ikke var halvveis til Oslo...
Vi gikk inn, fikk varmet oss og jeg byttet til joggesko. Beina mine var frosne.
Ble litt for lang pause, men vi kom oss opp på sykla igjen og fortsatte den lange veien hjem. Like blide :)

Og her begynte det å bøtte ned.. Himmelen rett og slett bare åpnet seg. Tror skoa var søkk våte på bare noen sekunder. Kneet mitt etter fallet begynte å gjøre så inn i helv... vondt. Enda var vi ikke halveis og vi hadde brukt laaaaaang tid siden vi passerte Gjøvik.Så kom express gruppa til Rye. De kom fra Trondheim. Visste jo at de ville ta oss igjen, men ikke her. Trodde vi skulle klare å komme mye lenger før de tok oss igjen..Ser det ikke på bildet, men det sprut regner samtidig som vinden bare slår imot oss.
Fryktelig....


Det var på dette stoppet her hvor jeg hadde så lyst til å bryte. Klissvåt, kald og frossen, kneet værka.. Husker ikke helt, men det var vel ca 3-4 mil igjen til Eidsvoll. Elin sa at jeg iallefall burde prøve litt til... Bare til Eidsvoll..
Visste at vi hadde hvertfall 2 timer igjen til Eidsvoll pga været og enda 3-4 timer til mål. Hvertfall 6 timer igjen!!!!! Og vi hadde vel til nå syklet i 6.Her bøtter det ned igjen gitt. Men jeg gir ikke opp ;) Snart i Eidsvoll håper jeg..Au au au, såå vondt i kneet... Bare noen meter igjen til Eidsvoll og hjelp :)Vi holdt jo på å dø av latterkrampe her vi lå.. Jeg ble lappa mens Elin ble massert :)
Fikk på bandasje, tørr bukse og måtte her bytte tilbake til sykkrelskoa siden de andre var kliss våte. Vi tok godt og vel en times pause her på Eidsvoll. Fikk i oss sjokolade, mat og cola. Så straks klare for de siste 6 mila.Deilig med tørr bukse og tørre sko :DSmiler. Fortsatt tørr :)
Men så................................

Opp frogner bakken og det bare bøtter ned... Buksa er tung og klissvåt, klærne inni jakka er kliss våte. (jakka jeg brukte skal tåle å være i hardt regn 3 timer uten å bli våt, det stemte visst også, for jeg var tørr helt innerst fram til siste regnskur)
Til og med Robert orket ikke gå ut for å ta bildet, så bildet bl tatt gjennom frontruta.
Ca 1 1/2 - 2 timer igjen til mål.....Og her kommer vi !!!!!!!!!!!!!!!! Vi har klart det !!!!!!!!!!!!!!!!
I motvind hele veien og regn store deler av rittet !!!!!!!!! YEEEEEEEES!!!!!!!!!!!
MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL !!!!!!!!!!!Og her står det svart på hvitt!! Jaja, vi brukte litt over 13 timer. Men herregud hva vi har klart og i det været. Jeg er SÅ stolte av oss!!!!!!!
Men det blir nok ikke Dombås til neste år. Prøver på nytt og skal klare Lillehammer - Oslo på 8 timer og 30 minutter igjen da :)


7 kommentarer:

 1. Wow! Imponert!
  Også er du så flink til å skrive, jeg trodde hele tiden at dere snart skulle bryte, men NEIDA!

  Klem Marianne

  SvarSlett
 2. Jag är så himla imponerad!!!! Kram Camilla

  SvarSlett
 3. Wow- you are amazing!! Thanks for all the great photos :)!
  xErin

  SvarSlett
 4. Very cool, Hege! That's an impressive thing to do! way to go :)

  SvarSlett
 5. Congratulations Hege. The photos are amazing. Thanks for sharing them with us.

  SvarSlett
 6. Congratulations Hege ... that's an impressive distance. Hopefully it won't take too long for your body to recover.

  SvarSlett
 7. Congrats Hege!!! I think I could never do that myself!!

  SvarSlett

Blog Widget by LinkWithin